Skip to content

Werkstudent Paralegal

Nederland, Utrecht, UtrechtJudex Legal

Functieomschrijving

Over ons...

Wij zijn een online marktplaats voor juridische dienstverlening, opgericht in 2015 met maar één doel: juridische dienstverlening voor consumenten zó goed maken, dat klanten vanzelf ambassadeur worden. Wij zijn groot geworden in online scheiden. Door focus aan te brengen hebben we onze dienstverlening scherp kunnen stellen en goed laten aansluiten op de behoefte van de klant.


Een scheiding is een ingrijpende gebeurtenis. Met onze verschillende proposities bieden wij voor vrijwel iedere klant een passende oplossing om de scheiding te laten begeleiden. Wij geloven dat wij vrijwel iedereen kunnen begeleiden bij deze ingrijpende levensgebeurtenis. Een warme, deskundige betrokkenheid is daarbij van groot belang.

Ongeveer 10% van de verzoekschriften tot (echt)scheiding loopt via ons platform en we hebben de ambitie om dit komend jaar uit te laten groeien naar 20%. Daarom zoeken wij een Paralegal personen- en familierecht.


Wat ga je doen?

In deze functie fungeer jij als onmisbare schakel tussen enerzijds de dossiermanager -die de scheiding inhoudelijk behandelt - en de verdere administratieve afhandeling van de scheiding anderzijds. Hiervoor heb je contact met zowel de dossiermanager als advocaat om het dossier op de juiste wijze af te ronden. Dit houdt concreet in dat jij het dossier voorziet van een laatste check op inhoud én richting de klant voordat onze advocaat het indient. Verder draag je zorg voor het proces rondom het indienen en afhandelen van de scheiding (o.a. het verzoekschrift, de beschikking, akte van berusting en inschrijving bij de gemeente).


De afrondende fase van de scheiding is minstens net zo belangrijk als de inhoudelijke afspraken die met de dossiermanager zijn gemaakt. Dit maakt een groot onderdeel uit van de klantbeleving die bij ons hoog in het vaandel staat. Daarom is het belangrijk dat je secuur te werk gaat en affiniteit hebt met juridisch-administratieve werkzaamheden. Jij vormt immers de laatste belangrijke schakel in het succesvol afronden van het dossier.


 • Je draagt samen met het team zorg voor de logistieke stromen van de dossier-reis. Hierbij hoort onder andere het indienen van het dossier bij de rechtbank alsmede voor de daaropvolgende beschikking, akte van berusting en inschrijving bij de gemeente.
 • Zodra een scheidingsdossier is afgerond, controleer jij de stukken op compleetheid en juridische juistheid. Je zorgt ervoor dat de kwaliteit van de scheidingen wordt gewaarborgd;
 • De legalisatie van de klant wordt door jou gedaan. Door middel van een videogesprek ga je na of de klant akkoord is met de inhoud van de aangeleverde stukken en opdracht geeft voor het indienen van het verzoekschrift. Tevens verifieer je hun identiteit;
 • Bij dossier inhoudelijke vragen of zaken die uit de toon vallen, schakel je met de dossiermanager en advocaat om het dossier waar nodig aan te passen. Dit doe je met inachtneming van de termijn die gebonden is aan de indiening. Jij beheert de in- en uitstroom van onze dossiers en houdt dit in het vizier;
 • Je stelt ten behoeve van de advocaat het verzoekschrift op waarmee de scheiding wordt ingediend bij de rechtbank.Vereisten

 • Je hebt aantoonbare affiniteit met het recht. Voorkeur masterfase of einde bachelor;
 • Je bent flexibel inzetbaar, minimaal 16 uur per week beschikbaar;
 • Je hebt aantoonbare affiniteit met administratief juridisch werk;
 • Je bent accuraat en werkt nauwkeurig, waar nodig geef je terugkoppeling over de inhoud en vragen over het proces;
 • Je hebt een sterk communicatief vermogen;
 • Je bent procesmatig sterk met oog voor detail.


Wat krijg je ervoor terug?

Je komt te werken in een fast-paced, data gedreven startup met zelfsturende teams. Werken in zelfsturende teams houdt in dat je veel ruimte krijgt voor jouw eigen ideeën. Je denkt vanzelfsprekend mee over hoe wij onze customer journey continu kunnen blijven verbeteren en onze processen verder kunnen optimaliseren. Je hebt geen startsein of handboek nodig om in actie te komen. Als paralegal voer je zelfstandig de regie over het de afhandeling van het scheidingstraject. Je krijgt veel eigen verantwoordelijkheid om op jouw authentieke manier te zorgen voor een optimale klantervaring.


Je zorgt voor klanttevredenheid, bent doortastend en denkt in oplossingen. Daarnaast blijf je ook scherp en kritisch en ben je niet bang voor het geven van feedback. Codator steekt juridische dienstverlening aan consumenten in een nieuw jasje: beter, sneller en betaalbaar. Wij zijn trots op ons digitale karakter en dagen met plezier de traditionele markt uit. Wat maakt ons anders?

 • Het salaris wordt vastgesteld naar leeftijd en ervaring en bedraagt tussen de €12 en €14,- bruto per uur;
 • Toffe collega's waarmee je in een zelfsturend team werkt;
 • Een centraal gelegen werkplek recht tegenover Utrecht CS.


Herken jij jezelf in bovenstaande en ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging waar je impact kan maken? Solliciteer dan snel!


of